Flugfisket 2014

Flugfisket 2014

The fauvorite neck delivers

Publicerad 2016-09-14 21:38:00 i Allmänt

Jodå, den kan man lita på. På lite större minitub krok 12. Mycket fin havsöring! Det är så roligt att fiska!!! Och det är så jävla kul att kasta tvåhands när man kastar som en gud hela tiden, hur långt som helst utan kraft - endast med teknik. Det märks inte minst på min rygg och mina axlar som mår ganska bra trots en veckas intensivt tvåhandskastande.
Pratade med den yvigt vitskäggige glasögonprydde maskmetande timide trevlige jultomtslika farbrorn igen. Nä, han har bara fått småfisk på sin tur här.
En av stammisarna här kom och frågade mig ikväll om Börje. Jo jag sa som det var att förra turen när jag, Åke och Claes var här talade jag om för Börje att vi undanber oss hans sällskap. Detta på grund av hans enastående genuina snålhet.Stammisen sa att hela campingen har samma åsikt. Det är bara ingen annan som markerat lika tydligt som jag. Respect!
Sedan så förtäljer ryktet att vissa ställen på Finnmark inte längre säljer fiskekort till finnar. Dessutom umgås man i Beiarn med tankar om att ta dubbelt fiskekortspris av finnar nästa säsong om de kommer hit i stort antal.
Stammisen tog tag i mig och sade med nästan darr på rösten: "Heikki, velkommen tillbake neste sesong, vi ses da".
Tja, det var slutpunkten för det anadroma fisket denna säsong men det återstår ju en del godsaker:
-Grövelsjön med äldste sonen och yngsta barnbarnet i slutet på september. Lite harrfiske blir det ju.
-Älvkarleby i oktober om havsöringen börjat stiga då. Förhoppningsvis med en avstickare till barnbarnen i Falun
-Kanske kustfiske efter havsöring i Danmark jan eller feb med Jan de la Porte.
-Mallis första veckan i oktober: Är det någon som vet om det går att flugfiska något där???
Nåja, på något sätt ska jag nog överleva till nästa års flugfiskesäsong....
I vilket fall som helst: Beslutet att gå ner till halvtid fom 1 juni är ett av de tre bästa besluten jag tagit i mitt liv!
Lev väl vänner!

Storlax på minitube

Publicerad 2016-09-14 16:57:00 i Allmänt

Äntligen drog det på en riktigt seriös fisk. På Kvaels näst översta pool, dvs mittemot Volds översta del. På minitube, krokstorlek 14 och 0,26 tafs!!! Hur mycket adrenalin kan en 61-årig kropp tillverka egentligen??? Det blev en väldigt lång drilltillställning som jag, som så många gånger förr, naturligtvis gick segrande ur. Det är sådana här händelser man drömmer om på vintern och önskar att de ska hända kommande fiskesäsong. I stort sett inga fiskare kvar i älven, några stammisar och ett gäng svenskar som mest står på Kvaelöyra med sina maskspön. Jag slipper nog trängas ikväll.
Nu laxmacka och sedan ut på årets sista fiske efter anadrom fisk.

Sista dagen

Publicerad 2016-09-14 12:04:00 i Allmänt

Morgonpasset vi V:et och nedanför gav 3 påslag. Ingen behagade fastna. Ett av påslagen var ganska brutalt. Efter andra frukost först en stund på Kvaelöyra och sedan V:et och nedan. Ingenting! Mycket folk överallt. 4 bilar vid älvparkeringen Kvaelsidan av övre Voldgränsen.
Minst folk vid bron så därför fiskar jag mycket där. Nu fisksoppelunch och sedan fiske.

Favvonacken levererar

Publicerad 2016-09-13 21:12:00 i Allmänt

Vattnet har sjunkit undan så pass att jag vid 21-tiden kunde vada ut till favvonacken med #6-spöt, tunn tafs och en minitube. Vilket gav
1,7 kg havsöring. Härlig avslutning på en annars trög fiskedag. Min kastteknik når nya höjder, Får inga dippar med dålig teknik utan kastar över till andra stranden med sträckt tafs hela tiden!!! Jättekul!!!

Trögfiskat

Publicerad 2016-09-13 12:55:10 i Allmänt

Epitetet börjar måhända bli slitet men icke förty - det ÄR trögfiskat!
Igår var flödet uppe och nickade 190 m3. Älven var en brun sörja uppe i buskarna. Provade lite på kvällen när den gått ner till typ 100 m3 och hade faktiskt ett hugg på Kvaelöyra. Har fiskat morgon och förmiddag idag utan att få annat en ett par småfiskar. Runt 55 m3 och en dryg halvmeters siktdjup vilket är acceptabelt. Såg en upphängd typ 10-kilosfisk på Voldsidan som någon tog med sig upp från älven. Jag får väl förutsätta att det var en oppdrettslax för de är enda stora fiskarna man får ta upp. Ganska mycket fiskare i farten som vill nyttja årets sista tillåtna fiskedagar.
Nu apelsinkyckling till lunch med vitt vin och därefter ett långt pass i solskenet.

Allena

Publicerad 2016-09-11 17:05:00 i Allmänt

Jaha då var men allen igen. Långt fiskepass på morgonen.Därefter lunch på oxfile, pommes och äkta hemgjord bea. Sedan drog Sanden och KO hemåt intensivt funderandes på hur snabbt de kan gå i halvpension....
I morse drog jag en öring på knappa kilot i första kastet vid Voldbrua. Dagen fortsatte inte i samma stil men vi fick en hel del hugg och småfisk på förmiddagspasset. Någon enstaka större fisk visade sig också. Efter att kamraterna dragit har jag tagit ett 3-timmars pass utan en känning. Såg en riktigt stor fisk vaka vid stenudden på Voldsidan. Det regnar och blåser häftigt. Älven stiger kraftigt och siktdjupet försämras snabbt. Hoppas den är fiskbar imorgon. Wienerschnitzel till middag och tidigt sänggående, kanske med en bok.

Långa fiskepass

Publicerad 2016-09-10 21:26:00 i Allmänt

Efter en lunch på pytt ägg och rödbetor drog vi upp till Nedre Eiterjord. Mycket folk överallt. Jag drog på en jättefisk som klev av efter typ 8 sek. Det kändes väldigt tydligt att det var en enorm bjässe.Vi fick några påslag utan att få upp någon större. Efter GT-paus och laxmackor så var vi i farten igen. Jag fick en på knappa kilot, Sanden tappade en större öring men det är lite halvtrögt fiske måste jag säga. Vi fiskade tills det blev ordentligt mörkt. K-O som kört idag njuter en GT. Fiskelagen säger att yngst är alltid chaufför, K-O får sannolikt köra i 9 år till då Herman blir 18 år 2025.....
Sanden och jag unnade oss ett glas Faustino 1. Mums. Sedan Laffe. Livet är ganska behagligt,
Kvael imorgon bitti.

Eiterjord

Publicerad 2016-09-10 14:47:00 i Allmänt

Vi åkte till Eiterjord vid 0630-tiden men det var mycket folk i farten överallt. Vad f-n har folk här att göra? Varför kan dom inte hålla sig kvar i Bodö och utföra raska promenader och annat som inte stör mitt fiske här. Nåväl, fiskade olika flugor och sedan när jag satte på en av mina dubbelkrokade svarta med lite glitter small det på. En knappt tvåkilos som jag tappade vid land. Strax efter drog det på en till som följde med ända upp på land efter mycket stretande. 2,13 kg silvrig, fet och fin.

Lax

Publicerad 2016-09-09 19:35:00 i Allmänt

Sanden och sonen kom vid ettiden idag. Trevligt! GT, Morbergs pannbiffar och sedan ut och fiska ett långt pass. Sanden drog en lax på 6,5 kg vid V:et! I övrigt fick vi ett gäng mindre havsöringar och ett antal påslag. En meters siktdjup och bra drag i älven. Vi har köpt kort på Eiterjord i morgon. Nu fisksoppa med aioli.

Hmmmm....

Publicerad 2016-09-08 17:30:00 i Allmänt

Det blev inte den klang-och jubelföreställning som jag trodde det skulle bli idag. Siktdjupet är 40 cm och flödet runt 60 m3.
Men trögfiskat! Fick en på 1,3 kg och en halvkilos. Borde vara mycket mer fisk i farten efter det massiva flödet på 165 m3.
Nåväl, det blir bättre ju klarare älven blir.
Och det går faktiskt ingen större nöd på mig....

Beiarn september

Publicerad 2016-09-08 12:13:00 i Allmänt

Tjaa...
Då var man här igen. Älven jättestor och brun när jag kom igår, 165 m3!!!
Försov mig en smula och var i älven 0620. Stappelgubben var på plats på Voldsidan av Kvaelöyra. Har inte haft några känningar eller sett vak. Siktdjupet 20 cm i morse och 30 nu före lunch. Älven minskar hela tiden och var nere på 80 m3 kl 0900. En haspelfiskare som jag mötte hade tappat två vid Kvaelöyra.
Nu lunch och GT, därefter Kvaelöyra.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela