Flugfisket 2014

Flugfisket 2014

Tja...

Publicerad 2016-06-07 21:54:00 i Allmänt

Steg upp 0430 och stod utvadad 0530.Fiskat mellan broarna hela dagen med Silver Doctor. Tredje laxen på två dar drog på vid halvfyratiden men klev av omgående.Avslutade dagens fiske vid niotiden och avser börja tidigt imorgon. Det har definitivt inte varit någon trängsel idag, jag har i stort sett fått fiska där jag velat direkt!
Jobb torsdag och fredag, därefter Sveriges bästa harrfiske i Aplogströmmarna i 4-5 dagar. Sedan kanske jobb ett par dagar innan tre veckors semester....
Livet är härligt!
Lev väl!

Liv

Publicerad 2016-06-06 21:25:00 i Allmänt

Fiskade tidiga morgonen 2 tim mellan broarna med Christer. Fisk i farten men de hugger inte. Fångstrapporteringen visar att det tas nästan ingen lax i älven, runt 5 st igår på mellan 100 och 200 fiskare och 60 km älv.
Efter frukost ensam på Eskils nacke. Inte många men några som visade sig. Inga hugg dock.
Gick förbi Ängarna och där var det en flugfiskare som fick linan avsliten då den lax han drog på valde att gå nerför forsen.
Efter sen lunch fiske mellan broarna, norra sidan ovanför klipporna med liten classic Silver Doctor. Mycket fisk som visar sig.
Ett hugg efter en halvtimme. Adrenalin! Efter ytterligare en kvart dunkade det på en till: några förvånade kraftiga ryck och sedan KRAFTEN! Den extrema KRAFTEN!
Kroken släppte dock efter kanske 5-10 sek. Jag blev inte besviken över en tappad fisk utan bara glad över att ha fått känna på den. Fiskade sedan ett bra tag utan känningar. Men imorgon blir det Silver Doctor igen.
Då Gästgiveriets eminenta restaurang stängde tidigt ikväll fick jag tyvärr besudla mig själv med pizza och öl till middag på haket på norra sidan.Inte kul, Men imorgon har Gästgiveriets restaurang normala öppettider! Hurra!!
Pensionärslivet är inte så pjåkigt trots att man understundom av nöd måste nedlåta sig till middag å pizzeria.
Lev väl!

2016

Publicerad 2016-06-05 21:24:14 i Allmänt

Byske.....
Jaha, då var man i Byske igen. Sammanstrålade här lördag morgon med en pigg Sanden och en trött Karl-Oskar.
Har fiskat lördag och söndag utan att känna något. Sanden och KO har dragit åt var sitt håll i kväll och jag blir kvar här till onsdag.
Har ett nytt brutalt spö: Sage Method 15 fot #10-11. Har aldrig kastat så långt i mitt liv. Kul! KO provade spöt och skickade iväg hela skjutlinan! Skitunge.....
Har fiskat ensam Södra sidan ikväll:
Eskils nacke: Trevliga finnar som omväxling ( till skillnad mot finnarna jag skällde ut efter noter kvällen innan). En hel del fisk men de tar inte.
Ängarna: En del folk och brutalt mycket fisk men de hugger inte!
Restaurant pool: En del fisk men ingen som hugger.
Även om jag/vi inte får fisk så har vi ätit fantastiskt bra här på helpensionsfisket. Så här ska ett pensionsliv levas!
Eftersom restaurangen stänger 1800 på söndagar hade de ställt in laxmackor i kylen åt mig vilka jag avnjutit nu.
Jag mår bra trots värkande axel och rygg. Lycka kan förvisso skapas ex nihilo men ett nytt brutalt laxspö, en juste krog och stigande lax är ju inte direkt i vägen....
Lev väl!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela