Flugfisket 2014

Flugfisket 2014

Lax

Publicerad 2017-07-12 20:26:00 i Allmänt

0600 står vi i älven på Storjord i poolerna ovan KO:s holme. 0605 drar KO på en lax på sin långvingade Sunraykrokvariant .De är giftiga de där långhårvingade han binder. Han vägrar ju tub så han gör Sunray Shadows på dubbel laxkrok. Fin nystigen på 67 cm. Den fotas och släpps. Kul! Strax därpå hugger det på min svarta tub. Vi ser några vak och snart drar jag på en liten lax som jag landar och släpper ut. Tre påslag, två landade och tre vak första morgontimmen! Det är faktiskt riktigt bra! Frukost på värdshuset kl 0900 och därefter fortsatt fiske. Jag drar på en något större lax nedströms KO:s holme men den kliver av efter 10 sek. Lunch kl 1400 på värdshuset och därefter 4 timmars fiske i spöregn. Jag drar på en på KO:s holme som jag landar och släpper ut. Större än den jag fick i morse men inte lika stor som KO:s. Jag umgås resten av kvällen med ädelstenar från Bombay och Bomle men KO fortsätter fisket. Jag hoppas verkligen han drar på Belsebub ikväll!
Måste tillstå att jag känner mig komfortabel med helpensionsfiske! Närmast roadtrip söderut för träff med barnbarn och deras päron samt inte minst ett besök på Lisslinda! Svärfar ska också påhälsas. Bäverholmen bokat 26 juli.Öringsfiske då. Bergsbestigning på fjället Tjäksa 27 juli! Brödernabärsvecka v 32! Beiarveckor bokade i augusti och september. Kanske en spontantur igen till Beiarn i början av augusti? Lögde i oktober?

Lev väl era vällustingar!

Kortis i Beiarn

Publicerad 2017-07-11 21:14:00 i Allmänt

Barbro, jag och KO drog till Beiarn idag.
Bor på Beiarns Värdshus i Moldjord. Hyfsat boende och mat. KO och jag har fiskat en repa på Strand. Jag hittade en fin innerkurva där det jag fick ett prdentligt hugg och jag såg två vak. Jag gav upp vid 20:00 och gjorde sällskap med Barbro och Indiska ädelstenar
istället för att stå i älven och regnet. KO fiskar till 24:00 och imorgon väcker jag honom med kaffe och smörgåsar kl 05:15. För vi SKA vara först på Storjord imorgon. Älven går på 100 m3 och det regnar....Imorgon ska det späregna hela dygnet. Så vi går väl se hur länge det går att fiska imorgon.
Lev väl vänner!

Tredje blanka dagen...

Publicerad 2017-07-06 20:22:00 i Allmänt

Har fiskat Storjord ytterst seriöst utan att känna ett liv. Kastar dock som en gud (dvs nästan som K-O). Mer folk i älven, mycket finnar. 10 kort av 15 möjliga sålda på Storjord idag.
Ledigt på K-O:s holme i förmiddags så jag började fiska där en stund. Sedan kom tre finnar med sina stora ryggsäckar ut på holmen och gjorde sig redo att ockupera. Jag visade mitt missnöje och drog när jag gjort repan. Någon mer repa där var inte att tänka på. Tre blanka dagar på raken, så kan det vara, och är ofta, med laxfisket.Men jag åker hit igen om några dagar med K-O och frun så får vi se hur det går då.

Ytterligare en blank dag....

Publicerad 2017-07-05 17:27:00 i Allmänt

Stod i älven på Storjord kl 0605 i morse. 0615 kom tre finnar och ockuperade K-O:s holme. De stannade på holmen i 6 timmar!!! Nåväl, jag fiskade hela nedre Storjord (inkl holmen på eftermiddagen) med bl a en intermediate-S4-S5 och förtyngd tub. Ingenting! Inte ett hugg.I samma pooler där jag drog på fem lax två dagar innan.
En av finnarna gjorde en tur uppströms och ville prata. Jodå, de hade fått två på holmen, 95 och 82 cm, fina laxar. Mycket fisk hade vakat. När jag var på holmen på eftermiddagen vakade inte en enda lax. Märkligt! Vet inte om jag orkar fiska ikväll. Har kort på Nes men känner mig sliten, ont lite överallt. Imorgon Storjord eller Nes.
Hemfärd fredag

Blank dag

Publicerad 2017-07-04 19:44:00 i Allmänt

Tjaha....
Igår drog jag på fem laxar, varav en brutalt stor som klev av efter 10 minuter. En 5-6 kilos tappades vid håvningen som utfördes inte helt by the book av en fiskekamrat, inga namn nämnda dock.
I morse drog Jonas "håvarn" Sanden hem och jag har fiskat Nes seriöst hela dagen. Inte ett liv!!! Imorgon får det bli Storjord igen, där händer det ju grejer.Värk i händer, armar, nacke, rygg etc etc...Ska sova före 2100.
Imorgon blir det säkert lax igen!

Trögfiskat

Publicerad 2017-07-02 05:34:00 i Allmänt

Stod i älven 06:05 igår, poolen nedanför banjohyttan. Fiskade mycket seriöst utan framgång. Gräns ringde och informerade om att han hittat en överkörd hare som han nu hade i en frigolitlåda i skuffen. Han sa sig befinna sig i Hans Lidman-trakter men skulle hem för att flå haren och avnjuta till middag. Alltid illustert att samtala med herr Gräns.
Sanden anlände vid 12-tiden och vi fiskade Storjord mycket seriöst. Vi såg 4 laxvak vid Karl-Oskars holme men ingen ville kliva på. Hyttekos med oxfile och hemslagen bea till middag. I säng tidigt och uppe före 5. Har gjort frukost och ska väcka Sanden. Vi ska vara på Trones om en halvtimme.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela