Flugfisket 2014

Flugfisket 2014

Summer of 2014....

Publicerad 2014-07-31 16:13:00 i Allmänt

...går till historien som den varmaste i mannaminne.
Har fiskat en kväll på Blankselet för en månad sedan.
Temperaturen i Byskeälven har länge legat på över 20 vilket ju naturligtvis är närmast katastrof.
Har fiskat en del harr i strömmarna med hyfsat resultat, 3-4 st mellan 0,5 och 1 kg varje vända. Kul med klass 4-spöt!
Efter en lååång värmebölja var det 13 grader, blåst och regn igår morse - härligt! Jag tacklade 13-fotarn med 0.40-tafs och en stoor svart dräpare.
Började i Vatjenavve och det var härligt att kasta tvåhands igen.
Jag fick först en stor abborre och tänkte: Oj, här har jag aldrig fått abborre förr. Två kast senare fick jag en till!!!
Abborre ja; Abborfisket i Uddjaur slår alla rekord, man får hur mycket som helst. Var ute med mina barnbarn Herman och Stella veckan efter midsommar: Vi fick 52 stora abborrar på en timme!
Och så där har abborrfisket fortsatt. Jag har vägt fångsten ibland och konstaterat att medelvikten ligger på 0,5 kg! Vi har aldrig ätit så mycket abborrfile som denna sommar.
Förrförra helgen var jag till Bäverholmen igen. Fiskade lite fredag kväll, tre påslag men ingen fastnade. Lördag fjällbestigning med totalt 14 längdkm och 700 m stigning till 1100 m.
GT och middag på det så sedan orkade man inte fiska.
Söndag morgon gick jag till storpoolen och visade klassen. Två öringar på sammanlagt 1,8 kg och en tredje drog av 0.18-linan.
Alla tog på SS-nymf så igår kväll band jag upp 8 st inför kommande Fjällfiske med Bröderna Bärs.
Öringarna nackade jag eftersom jag som värd för sällskapet i Bäverholm lovat ut Pernodflamberad öring. Söndag middag infriade jag mitt löfte.
Nästa vecka helikopterlyft till fjällfiske i Hemlijaure med mina två söner (vilka som av en tillfällighet också blivit dedikerade flugfiskare) och de ökända Bröderna Bärs med sin berömde, oftast berusade, fjällkock Liden.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela