Flugfisket 2014

Flugfisket 2014

Jubel och ickejubel

Publicerad 2016-07-15 01:09:00 i Allmänt

Vi har fiskat oerhört seriöst idag. Sov ganska länge och sedan ett 3,5 timmars pass utan rast. Snabblunch och sedan ut igen. KO drar på en stor lax i början av långpoolen på Storjord. Han tappar den efter någon minut varvid jublet återigen förbytts till "ickejubel". Jag hann se den och den var väl på 5-7 kg.
Efter middagen drog vi ner till bron för fiske igen. Vid 2330 drar det på en lax på min Green Highlander tub.Jag ringer KO för att få assistans med landningen vilken han så småningom sköter med den äran.
Det är så j-a kul att drilla stor lax!!!
Slut för denna gång men vi är ju snart här igen!
Lev väl vänner!!!

Tappad lax

Publicerad 2016-07-13 19:40:00 i Allmänt

Jag steg upp vid 5-tiden, städade, diskade, kollade nyheterna och pysslade med lite av varje. Kl 7 väckte jag KO med frukost. Första repan i Lisjåkjäften. KO drar omgående på en lax. Laxen väljer dock att kliva av efter 20-30 sek varvid hans jubel förbyttes till något som möjligen kan definieras som "ickejubel".
Pasta Carbonara till lunch och köttfärsbiffar med löksky till middag. KO ska ut ikväll men jag vilar min stackars rådbråkade kropp.
Från att det varit behagligt lite fiskare här uppe de senaste dagarna så har det dykt upp en myriad finnar ex nihilo under dagen.
Storjord imorgon, få se hur mycket fiskare det kommer att vara där då....

Forts ingenting

Publicerad 2016-07-12 21:43:00 i Allmänt

Vi fiskar oerhört seriöst men vi får inget! Förra veckan togs det i snitt 27 lax per dag i älven, nu tas det 8-9 st. Vi har hittat nya spännande fiskeställen (även om vi inte fick något just idag). Jag har haft ett hugg, det är allt för idag. KO kvällsfiskar, själv går jag och lägger mig. Imorgon Trones och Storjord på torsdag..

Ingenting

Publicerad 2016-07-11 21:22:28 i Allmänt

Idag hände ingenting. Inga känningar alls. Det är soligt och varmt så älven har blivit grumlig.Sanden åkte hem efter lunch vilket ju var lite tråkig, vi har haft mycket trevligt under dessa dagar. Kokosmjölklax till middag, KO är och fiskar, själv lägger jag mig snart - nya insatser imorgon!!!

Nu har alla fått lax

Publicerad 2016-07-10 21:00:00 i Allmänt

KO drog på en grilse i Roberthöla i morse så nu har alla fått lax. Nes är en trevlig sträcka med mycket fiskeplatser. Allt inom gångavstånd vilket ju underlättar logistiken. Utöver KO:s lax fick jag en liten lax på 1 kg och Sanden hade ett hugg. Hade en dispyt om fiskekultur med en jordbrukare av norskt ursprung.(nrrbggbnddjvl).
Vi åt lunch ute på gräsmattan, det bjöds på grillad fläskfile, pommes och en god gräddsås. Det smakade mumma. Nu blir det ugnsbakat bröd med enerisrökt lax.
KO ska fiska i kväll, Sanden och Kairento senior ägnar sig åt hyttekos och persedelvård.

Medelvikt +10.....

Publicerad 2016-07-09 21:36:00 i Allmänt

Jamen.... hur många laxfiskare kan skriva eller säga att " hittills ligger medelvikten på våra laxar över 10 kg"???
Jag kan!!!! Och gör det:
"Hittills ligger medelvikten på våra fångade laxar på över tio kilo".
Det kunde jag skriva utan minsta överdrift!
Sanden tog sitt livs första lax idag: 7 kg, 90 cm, silverblank och fantastiskt grov och fin.
Han blev galen, en del av er får filmer som visar hur galen han blev!
Laxen tog på en Silver Doctor som jag gav Sanden efter att jag fått min bjässe på en sådan.
Min lax vägde 14,3 kg så de två laxar vi fått väger drygt 21 kg!!!!
Nu dricker vi skumpa för att fira!
KO drog ut på fiske, jag och Sanden ägnar oss åt hyttekos. Kl 0600 ska vi stå i älven imorgon bittida.
Livet är härligt, i synnerhet om man inte behöver gå till jobbet så ofta utan drälla runt på diverse fiskevatten istället....
Mycket fiskare i älven men det verkar vara mest amatörer som inte gör något större väsen av sig i fångststatistiken....
Lev väl vänner!

Beiarn juli 2016 - Jättelax direkt

Publicerad 2016-07-09 08:20:00 i Allmänt

Då var man i Beiarn igen, nu med Sanden och Karl-Oskar. Bor i Banjohyttan. Efter sedvanlig installering i hyttan började vi fiska långkulpen på Storjord. Inget på 2 tim fiske. Efter laxmacka och GT fortsatte fisket runt Storjord bro. Vid 23-tiden smäller det på ordentligt på min Silver Doctor en bit nerströms bron.Efter mycket dramatik och en del sanslösa rusningar kan Sanden handtaila den.
Fet, silverblank och 109 cm!!!!!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela