Flugfisket 2014

Flugfisket 2014

14 påslag idag

Publicerad 2017-03-24 19:32:00 i Allmänt

Den är riktigt giftig, min lilla svarta minitub med lite prideglitter. 14 påslag idag varav 5 landade. De landade var mellan 0,8 och 1,2 kg.
Alla fick gå tillbaka, vem orkar rensa? Om jag tar en stor på morgonfisket imorgon så rensar jag den och tar den till Falun.
Annars har det ju varit några riktigt trevliga dagar här på Krondiket. Imorgon barnbarn (och deras päron)! Härliga tider, strålande tider!
Det är såhär ett pensionärsliv ska levas! Får se om det blir Älvkarleby eller Arvidsjaur på måndag....
Kommunalrådet och kommunchefen mailade och ville träffa mig på måndag för att efterhöra min åsikt om hur komma till rätta med kommunens allt sämre ekonomi.
Jag svarade att det har jag svaret på men jag tror det är säkrast att vi har en alternativ mötestid i slutet av veckan då jag inte säkert vet när jag återvänder till Arvidsjaur. Det kom genast en alternativ mötestid i slutet av veckan.....
Fiske prioriteras alltid före kommunens ekonomi!!!!

Lev väl vänner!

Reumatismflugfiske

Publicerad 2017-03-24 12:31:00 i Allmänt

Utvadad 0600. Ensam i älven. Minus fem grader. Efter några minuter var spöringarna igenisade. Tina dem i munnen sen kunde man fiska 5-10 min innan man fick tina igen. Helvetes kallt om fingrarna! Fick ge mig efter en timme. Efter värmning fiskade jag nedanför stugan och fick en kilosöring. Sedan började det blåsa varför jag, av känd anledning, gick över till andra sidan. Och där hände det saker minsann! Sju påslag mellan 0930 och 1100! Fyra hugg, två tappade och en landad kilosfisk. Den ena tappade lossnade vid landningen och vägde 1,5-2 kg. Den hade jag faktiskt tänkt ta upp. Alla sju fiskarna högg inom en väl avgränsad sträcka på 60 meter.
Gissa var jag tänker fiska efter lunch? Rätt svar renderar en kastkurs....
Nu GT och sedan lunch på restaurangen. Därefter fiske!
Privilegierad? Vem? Jag....?
Nåja, kanske lite...

Fisk....

Publicerad 2017-03-23 20:07:00 i Allmänt

Gick över till norra sidan då jag räknade med att vindförhållandena skulle vara fördelaktigare där än på södra sidan där jag fiskat hitintills. Naturligtvis räknade jag rätt och kunde kasta utan vindpåverkan.
Drog på en på runt kilot som jag släppte tillbaka och strax därefter en till som var hälften så stor. Kul med fisk även om de inte var några bjässar! Sitter nu med en fet GT och känner mig privilegierad. Livet är härligt! Jag har 8 månaders flugfiske framför mig!!!! Nästa fiske som är bokat är Älvkarleby med Åke och Claes i april. Vill minnas att det i somras var någon beerbrother som talade om en skotertur till Stuorrasavon i Pjeskeströmmen för flugfiske på gigantisk röding. Det är alltså samma ställe/stuga där vi bokat v32 år 2018. De hade ju tyvärr sumpat vår beställning v32 år 2017. I april är det nog lättare att kunna boka plats i den stugan.
Henke har fiskat där i april för ett antal år sedan så han vet vad stället går för (hans största röding var på 2 kg, Åke fick också en på 2 kg)
Sedan hade ju Jan Delaporte ett erbjudande om Laxfiske i Umba sista veckan i augusti i år för 3000 engelska pund. Med Jan själv som guide. Men det krockar med bokat Beiarfiske så det låter vi vara till något annat år. Jag har tre veckor bokade i Beiarn i sommar. Några av er kommer att delta på dem och det kommer alldeles säkert bli toppen! Förra året renderade ju i premiärlaxar för Sanden, en nystigen blank på 7 kg i juli och en på runt 5 kg i september! Själv fick jag en på drygt 14 kg och några på runt 7 och ett gäng därunder.....
Skryt...? Ja absolut!!! Det har jag aldrig haft problem med. Det gör jag hela tiden. Jante har jag aldrig blivit bekant med och tror inte heller att han någonsin kommer att bli presenterad för mig....
Såg något bra på fejan idag:
Ett plakat där det stod med tryckta bokstäver:
"Thousends of men will die of stubbourness this year"
Någon hade klottrat dit under meddelandet: "No we wont".
Underbart!
Imorgon bitti tänker jag vara först på bästa flugfiskeplatsen!
Vad tänker ni göra imorgon..........
Lev väl vänner!

Stille og rolig....

Publicerad 2017-03-23 14:47:00 i Allmänt

Har gjort ett helt gäng med seriösa repor men utan kontakt. Mer flugfiskare idag. Blåsigt. Pratade med en fiskare som fått en på morgonen och tappat en fin fisk enligt egen utsago.Har inte sett att någon varit i fisk.
Ätit lunch på restaurangen, (efter sedvanlig vederkvickelse), fisk i apelsinsås och kyckling med jordnötssås. Sådär.... Jag vill minnas att de haft bättre mat förr. Nåväl, middagen blir oxfile med hemslagen bea och råstekt potatis så genomsnittet blir nog bra.
Ska prova kvällsfiska i skymningen ikväll. Då har nog de flesta lagt av och jag får hotspotsen för mig själv.
Nu en repa nedanför hytta där jag hade på fisk igår.

Premiär 2017

Publicerad 2017-03-22 18:56:00 i Allmänt

Sådärjan!
22 mars kl 1545 stod jag utvadad i Krondiket med en 13-fotare i näven! Tidigaste flugfiskepremiären någonsin. C:a 1630 hade jag fisk på som släppte. Strax därefter gick jag upp ur vattnet och värmde mig en smula.Vattnet håller ungefär 1,5 grader och kylan äter sig igenom alla ull- och fleecelager på mindre än en timme. Efter uppvärmning tog jag en repa till utan känning. Avslutade innan jag blev alltför nedkyld. Så jädrans härligt kasta tvåhands igen!!! Ingen trängsel alls här på flugsträckorna.
Jag har räknat ut att jag bara behöver stå ut med (max) tre tvåhandsflugfiskefria månader under året: dec, jan och feb!
Nämligen: Älvkarleby mar och apr, Byske maj och jun. Norge jul, aug och sep. Älvkarleby okt och nov. Se där en både storslagen och vederkvickande insikt i all sin enkelhet!
Imorgon öppnar fisket 0500!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela