Flugfisket 2014

Flugfisket 2014

Tjaa....

Publicerad 2015-09-10 13:23:00 i Allmänt

Tog en morronrepa på bänken och övre öyra utan en känning.
Favvonacken med switchspöt på stigande flod under förmiddagen. Ett påslag som jag krokade och landade. En lätt färgad öring på 1,4 som jag tog upp. Inga andra känningar. Tredje floden utan ordentliga stigningar. Åkte upp till överstpoolen där jag var i tre fisk. Tokvarmt när morgondimman lättat. Potatisblasten frös sig brun inatt. Två bilar med svenskar, de flesta av dem maskfiskare,har flyttat in i andra lägenheten. De svärmar som Egyptens gräshoppor på campen och nere på Kvaelöyra.
Min stilla förhoppning om lite färgat vatten tack vare värmen har slagit in. Älven håller fortsatt 12 m3 och är svagt färgad tack vare påspädning med färgat glaciärvatten. Annars hade det blivit stora bekymmer. Dagens värme kommer att hålla älven färgad och med acceptabelt flöde ett eller ett par dygn till. Har bränt nästippen - det trodde man inte om Nordnorge i september!
Ser att andra fiskare kommer med någon fisk till campen så det tas en och annan. En tältande farbror kom nu med en riktigt fin fisk som han bar till frysrummet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela